Startpagina Archief

Hoeveproducten, helemaal hip in de stad

Er ligt een supermarkt op nog geen 500 meter van de nieuwe Buurderij, en toch zijn de meeste geparkeerde auto’s van de bezoekers voor de opening van de nieuwe Buurderij. “Er is vraag naar lokale producten, maar tijd en afstand stoot de mensen af. Met een Buurderij in het centrum kan voldaan worden aan die vraag”, vertelt Ilse Beirens, student Agro- en biotechnologie aan de Odissee hogeschool.

In de dag staat het lokaal en het gebouw ter beschikking van Vormingplus Waas en Dender, die volwassenen voorzien van vorming over allerhande thema’s. Vorige week kwam daar verandering in. Het lokaal werd vakkundig omgetoverd in een soort boerenmarkt: een nieuwe Buurderij voor Boeren en Buren. Er werd geen moeite gespaard om te laten zien dat de producenten verse en lokale producten aan de man brachten. De één had soep gemaakt van zijn verse asperges, de ander presenteerde als imker zijn zelfgemaakte honing. Groenten en fruit allerhande...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen