Startpagina Archief

De Belg blijft een echte vleeseter,

maar wisselt vaker af

De Belg blijft tuk op zijn stuk vlees. De gemiddelde Belg eet veel vaker vlees dan vis of vegetarisch. Dat heeft vooral met de smaak te maken: we kiezen voor vlees omdat we het erg lekker vinden. Deze bevindingen kwamen naar boven na onderzoek door VLAM en GfK Belgium.

Naast smaak zijn gewoonte en het voedzame karakter van vlees de belangrijkste redenen waarom we voor vlees kiezen. Vlees wordt voornamelijk thuis gegeten. Drie vierde van de consumptiemomenten met vlees vindt thuis plaats.

Het thuisverbruik van vlees zit wel in dalende lijn. Hiervoor zijn verschillende drijfveren: gezondheid, variatie, impact op het milieu, de prijs en het dierenwelzijn. De Belg beseft wel goed dat vlees essentiële voedingsstoffen bevat en bijgevolg niet zomaar geschrapt kan worden uit een gezonde en evenwichtige...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

A2A2-melk biedt misschien oplossing voor verteringsproblemen

Melkvee Er zijn mensen voor wie koemelk niet altijd goed te verteren valt. Een samenwerkingsverband tussen Boerenbond, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), UZ Gent en het Steunpunt Korte Keten bekijkt wat het marktpotentieel is van A2A2-melk, een koemelk met een vermoedelijk lichter verteerbare variant van het melk-eiwit bèta-caseïne. Vooral in de korte keten zijn er mogelijkheden.
Voir plus d'articles
Meest gelezen