Startpagina Archief

Frittata met verse spinazie

Leestijd : 1 min

Frittata klinkt misschien exotisch, maar de ingrediënten vind je allemaal hier bij ons. Ook de bereiding sluit naadloos aan bij wat we hier gewend zijn. Dan rest u enkel nog te genieten van de hartige, heerlijk zuiderse smaak.

Wat heb je nodig?

8 aardappelen (middelgroot)

400 g verse spinazie

250 g champignons

4 eieren

4 el melk

2 teentjes knoflook

olijfolie

nootmuskaat

peper

zout

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen op een zacht vuur. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Spoel de spinazie. Roerbak de spinazie in een likje olijfolie, tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met nootmuskaat en laat ze uitlekken in een vergiet.

Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snijd ze in fijne plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, tot al het water verdampt is. Kruid met peper en vermeng met de gepelde en geplette knoflook. Klop de eieren los met de melk, peper en zout.

Vet een bakblik in met olijfolie. Vul het met laagjes aardappelplakjes, champignons en spinazie. Schenk er de eieren bij. Dek af met aluminiumfolie. Zet het bakblik 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

De best gelezen artikels van 2022 op Landbouwleven.be

Actueel Dat Landbouwleven.be een druk gelezen site is, merken we aan de cijfers. We publiceerden heel wat actueel nieuws en technische artikels, maar we gaven ook graag een blik achter de schermen bij tal van landbouwbedrijven. Hier geven we een overzicht van de best gelezen artikels van 2022.
Voir plus d'articles
Meest gelezen