Startpagina Archief

Composteren en fermenteren

Het PCG belicht in dit artikel deze week het composteren en fermenteren. Ze klopten voor informatie aan bij Jurgen Degraeve van Agriton die meer weet te zeggen over fermentatie. Koen Willekens van het ILVO weet dan weer meer te zeggen over composteren. Ook resultaten van compost- en fermentatieproeven van vroeger tot nu komen aan bod in dit artikel.

Voor menselijke en dierlijke voeding is fermentatie gekend, denk maar aan zuurkool en zuurdesembrood, en aan het inkuilen van voedergewassen. De firma Agriton zet sinds enige tijd ook in op de fermentatie van organisch materiaal als voeding voor de bodem. Op die manier kan je groenteresten en ander organisch materiaal opnieuw benutten op je eigen bedrijf en sluit je de kringloop.

Bokashi

Fermentatie is een anaeroob proces en gebeurt dus afgesloten van de lucht, waardoor er weinig nutriënten kunnen ontsnappen en het bijgevolg...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen