Startpagina Archief

“Biomassa wordt de nieuwe grondstof”

Hoe ziet de toekomst van de landbouw eruit? Toonaangevend denker, internationaal expert en hoofd van de landbouwuniversiteit van Wageningen Louise Fresco gaf haar visie in een gesprek met Landbouwleven. Ze sprak over het huidige voedselsysteem, hoe het is veranderd, en hoe het verder zal veranderen.

Professor Louise Fresco is hoofd van Wageningen Universiteit en Research (WUR). Ze heeft bestuurlijke ervaring bij het FAO, het voedsel- en landbouwagentschap van de Verenigde Naties, en voedingsgigant Unilever. Die ervaringen gaven haar een bevoorrecht beeld van de landbouw- en voedingswereld. Haar bevindingen deelt ze onder meer via het boek ‘Hamburgers in het Paradijs’, de gelijknamige documentaire en uiteenzettingen zoals die op het Forum voor de Toekomst van de Landbouw vorige maand.

Wat eten we in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

"Buren spreken me soms aan over het feit dat onze klaver het zo goed doet"

Akkerbouw Bedrijven die omwille van PAS ammoniakbesparende maatregelen moeten nemen, zien weer heil in gras-klaver inzaaien als basis voor het voederrantsoen. Toch zijn er een aantal aandachtspunten. Voor een goed product heeft men kennis nodig van de bodem, moet men een correcte onkruidbestrijding uitvoeren en nauwkeurig bemesten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen