Startpagina Archief

Graag eigen

lamsvlees eerst!

De Commissie Pastorale van de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) presenteerde een vierde receptenboekje ter ondersteuning van de productie en de consumptie van Vlaams lamsvlees.

Met een macro-economische bril op ziet de schapenhouderij en lamsvleesproductie in Vlaanderen/België er bijzonder interessant uit gezien de zelfvoorzieningsgraad, en dit als enige sector binnen onze ganse veehouderij, bijzonder laag is. Als we 6 lammeren consumeren dan is er slechts één dat we zelf geproduceerd hebben. De zelfvoorzieningsgraad ligt immers lager dan 20 %.

Een economische contradictie

Er lijkt dus ruimte voor uitbreiding....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen