Een ander belangrijk aspect is de optimalisering van de arbeid die nodig is voor de voedering van de dieren. “Vermits de kwaliteit van het voeder niet zal veranderen kunnen we het ons veroorloven om slechts eenmaal per week het voeder te verdelen”, zo legt Victor Etienne, beheerder op het bedrijf uit.
“Daartoe werden voederverdelers gebouwd die bestaan uit grote bakken in gegalvaniseerd staal waarin we tot 2,3 à 2,6 ton droge stof kunnen in opslaan. Het voeder wordt gemengd, maar ook gehakseld en verdeeld over de verschillende verdelers. Dat neemt eenmaal per week ongeveer zes uur in beslag, terwijl op een traditioneel melkveebedrijf de veehouder ongeveer 2 tot 3 uur per dag bezig is met het mengen en verdelen van het voeder van de dieren.”
Een voedering op basis van droog voeder heeft ten slotte ook een reële weerslag op de kwaliteit van de melk. De melk wordt op dit ogenblik opgehaald door Sodiaal, maar Victor Etienne denkt er aan om aan te sluiten bij het label ‘Hooimelk’ om een hogere toegevoegde waarde voor zijn productie te bekomen.