Startpagina Archief

Vanillepudding met speculaas

Niets zo lekker als zelfgemaakte vanillepudding, een echte dessertklassieker in de Belgische keuken. De speculaaskoekjes geven een twist aan het traditionele recept en zorgen voor een heerlijke crunch. Reken op 20 minuten bereidingstijd.

Ingrediënten

500 ml melk

120 ml room

2 vanillestokjes

5 eierdooiers

100 g fijne suiker

30 g maïszetmeel

200 g speculaaskoekjes

Recept

Breng de melk met de suiker en de room aan de kook op een zacht vuur. Schraap met een fijn mes het merg uit de vanillestokjes en voeg merg en stokjes toe aan de melk. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig. Voeg het maïszetmeel toe en klop goed door. Haal de vanillestokjes uit de melk. Giet een scheut warme melk bij de eierdooiers en roer tot een glad mengsel. Giet dit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Pluimveehouder Bart Baeyens: “Gaan ze onze bedrijven echt sluiten op basis van foute en verouderde gegevens?”

Agriflanders Heel de landbouwsector krijgt vandaag te maken met de grootste verzameling aan uitdagingen waar die ooit al voor gestaan heeft, en het lijkt maar niet te stoppen. Voor pluimveehouder Bart Baeyens uit Oud-Turnhout viel de grootste bom toen begin 2022 de rode bedrijven op de PAS-lijst bekend werden gemaakt. Zijn vleeskuikenbedrijf met 2 gloednieuwe stallen moet sluiten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen