Odisee

Odisee werkt per semester. Speciaal is dat de school met een persoonlijk leerplan werkt, waarvoor ze coaching voorziet, zowel op school als later op het bedrijf. Uitvoeringsopdrachten houden rekening met de interesses en talenten van de student. “We werken echt op maat van de student, zodat ze na afstuderen meteen in hun context aan de slag kunnen”, stelt docent Stef Aerts.

Vanaf het eerste semester leer je over gewassen verbouwen en dieren kweken onder de noemer ‘productieprocessen’. In het tweede semester komt daar mechanisatie bij, samen met technieken, systemen, energie & milieu gegroepeerd onder ‘productiebeheer’. Vakken in verband met ‘bedrijfsorganisatie’ duiken op vanaf het derde semester en ‘verbreding’ krijgt aandacht in het laatste semester.

“Als je dan toch werkplekleren wil doen in je opleiding, dan neem je dat beter als basis voor je opleiding”, vindt Stef. 70 van de 120 studiepunten situeren zich dan ook in het werkveld, 65 op een werkplek. “Meer dan een derde, zoals wettelijk bepaald. Zelfs meer dan één academiejaar”, kadert Stef. Het tweede semester draaien de studenten al mee op een eerste werkplekbedrijf, het derde en vierde op een tweede.

Op die werkplekken moet wel degelijk geleerd worden. “Ze vertrekken met een duidelijke map met opdrachten. Ten slotte maken ze een afstudeerproject. Wat betekent een nieuwe melkrobot voor het bedrijf? Kunnen we dit nieuw gewas invoeren? Wat zijn de mogelijkheden voor korteketenverkoop?”, illustreert Betty Heremans.

Heb je interesse in de opleiding, of wil je misschien werkplekbedrijf worden? Contacteer Jolien De Meester via jolien.demeester@odisee.be of 03 776 43 48.

Meest recent

Meest recent