Startpagina Archief

Mycotoxinegehalte in maïsoogst laag

Het mycotoxinegehalte in de maïsoogst was in 2019 opnieuw laag. Dat melden Fegra en BFA, de Belgische federaties van respectievelijk de graanhandel en diervoeders. Dat kwam deels door droge oogstomstandigheden.

Voor het verzamelen van de data konden Fegra en BFA rekenen op hun eigen bemonsteringsplannen alsook de aanvullende info van BFA-leden. Het rapport voor de oogst van 2019, gebaseerd op 142 analyses, is nu beschikbaar. Het bevestigt een laag niveau van contaminatie.

Mycotoxines zijn natuurlijke toxines, reeds aanwezig vóór de oogsttijd, die worden geproduceerd door schimmels. Ze ontwikkelen zich in het veld op de plant en ook na het oogsten tijdens de opslagperiode. Net als vorig jaar heeft de sector in 2019 tijdens de maïsgroei te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen