Startpagina Archief

Kalfsvleesproducenten slachten veel minder dan anders en vrezen miljoenenstrop

De kalfsvleessector zit met grote overschotten nu de afzet naar de horeca door de coronacrisis zo goed als weggevallen is. De slachterijen van VanDrie en Vanlommel slachten minder dan gewoonlijk, maar proberen de productie toch enigszins op peil te houden om niet de hele keten in gevaar te brengen. Ondertussen wijst de Europese Commissie een vraag om gesubsidieerde private opslag mogelijk te maken resoluut af.

Kalfsvleesproducent VanDrie was jarenlang een bedrijf dat groeide. Met een omzet van 2,2 miljard euro is het wereldmarktleider, en altijd van de partij op handelsmissies. Maar nu slacht het nog maar 3 tot maximaal 4 dagen per week, in plaats van 5. Handelsmissies? Het lijkt een droom van het verleden. De problemen zijn groot, legt directeur corporate affairs Marijke Everts uit. De verkoop aan restaurants en catering zijn zo goed als stilgevallen in heel Europa, bevestigt Everts. “Dat is normaal toch zo’n 40% van onze omzet.”

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Droogkosten bij lage vochtgehaltes stijgen opnieuw

Granen De gemiddelde droogkosten voor granen zijn dan wel gedaald tegenover vorig jaar, maar bij lage vochtpercentages betaalt men opnieuw flink meer. Dat blijkt uit de ontvangstvoorwaarden voor inlandse granen van de oogst 2025, die recent werden gepubliceerd door sectororganisatie Fegra.
Voir plus d'articles
Meest gelezen