Startpagina Tuin

Plant eens een boom of struik

Bij de overgang van oud naar nieuw staan we graag even stil bij het verleden en worden er vaak goede voornemens gemaakt om het in de toekomst anders en beter te doen. Bij deze geven we alvast een tip: plant (een) bo(o)men. Keuze is er genoeg: bessenstruiken, een mooie sierstruik, fruitbomen, hakhout of een mooie loofboom. Als je de struik of boom ook nog op de juiste manier in de grond stopt, kunnen ook de volgende generaties nog genieten van je goede voornemens voor 2022.

Niet alleen hoe men dient te planten is van belang, ook het juiste tijdstip en de keuze van de juiste plant voor de juiste plek zijn belangrijk. Om te vermijden dat bomen nauwelijks bloeien, groeien, vruchten dragen of dat ze voortijdig dienen gerooid te worden, omdat ze te groot worden, kan men beter eerst de plantplaats kiezen en dan op zoek gaan naar een geschikte boom of struik. Voor iedere groeiplek, groot of klein, in de volle zon of in de schaduw, op een droge zanderige grond of op een natte kleigrond, beschut tegen een muur of in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Stinzenplanten brengen de lente in tuinen en op terrassen

Tuin Stinzenplanten: de kans is groot dat je er nog nooit van gehoord hebt. Het is dan ook een oer-Hollands woord voor een groep van planten – vaak voorjaarsbloeiers met opvallende gekleurde bloemen – waarvoor we in Vlaanderen geen echte naam hebben. We kennen ze echter wel: sneeuwklokje, krokus, kievitsbloem, daslook, wilde narcis…
Meer artikelen bekijken