Startpagina Belgische bieren en sterkedranken

Te respecteren regels bij produceren en verkopen van alcohol

Met heel wat klassieke landbouwgewassen kan alcohol worden geproduceerd. Hoe relatief eenvoudig alcohol van granen of aardappelen ook kan worden gemaakt, zo ingewikkeld is het kluwen aan regelgeving om op een wettelijke manier alcohol voor de verkoop te produceren. Wij doen een poging om een overzicht te geven van de verschillende verplichtingen.

Wie alcohol wil gaan produceren en verkopen, in welke vorm dan ook, begeeft zich op het terrein van de ondernemingen en moet dan ook aan algemene verplichtingen van een ondernemer voldoen.

Algemene handelsverplichtingen

Voor elke persoon of vennootschap die commerciële activiteiten wil ontwikkelen, geldt dat zij moeten ingeschreven zijn in de Kruispuntbank van Ondernemingen (hierna : KBO). Elke entiteit krijgt een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Belgische bieren en sterkedranken

De Cort Belgian Farm Distillery zet afval om in buitengewone producten

Belgische bieren en sterkedranken Upcycling, of recyclage met een toegevoegde waarde, is een concept dat gepromoot wordt door de familie De Cort in hun stokerij in de gemeente Pepingen, in het Pajottenland. Ze produceren sterkedranken met pure smaken op basis van onder andere grondstoffen die niet langer gewenst zijn, die als lelijk worden beschouwd of die als ongeschikt bekend staan voor consumptie, en dat zonder toevoeging van extracten of aroma's.
Meer artikelen bekijken