Startpagina Milieu

Vlaamse regering legt beoordelingskader stikstof principieel vast in regelgeving

Na de publicatie van het stikstofakkoord in het Belgisch Staatsblad en de vrijwillige stopzettingsregeling voor varkenshouderijen, heeft de Vlaamse regering een volgende stap gezet in de uitvoering van het stikstofakkoord. De regering keurde voor een eerste keer principieel het besluit goed waarmee het nieuwe beoordelingskader voor vergunningen in regelgeving wordt vastgelegd.

De Vlaamse Regering stelde op 10 maart 2023 de programmatische aanpak stikstof definitief vast. De programmatische aanpak stikstof (PAS) heeft als doel bij te dragen aan de realisatie van de instandhoudingsdoelstellingen voor Europees beschermde natuur door de depositie van stikstof op Speciale Beschermingszones structureel en planmatig terug te dringen. De PAS moet ook leiden tot een toekomstgericht, werkbaar en rechtszeker kader voor vergunning- en toestemmingverlening, rekening houdend met ecologische, sociale en economische...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken