Composteren: de natuurlijke kringloop in de tuin

Composteren: de natuurlijke kringloop in de tuin

We kunnen eigenlijk dit ‘afval’, net als de meeste ‘tuinafval’ (bladeren, takjes, snoeisel, groenteresten, gemaaid gras…) echter ook zelf composteren. Net zoals op de bodem van een bos de afgevallen bladeren en takjes van de bomen door miljoenen kleine organismen langzaam worden afgebroken tot donkere, vruchtbare bosgrond, zo wordt in een compostbak, -hoop of -vat het tuin- en keukenafval door bacteriën, schimmels, insecten en wormen omgezet tot compost, een primaire bron van humus. En vergeet de verhaaltjes over stank, zurigheid of ongedierte. Mits het respecteren van een paar eenvoudige...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent