Winnaar vlegelhangen bij Deutz-Fahr

Nieuws van maatschappijen

Deutz-Fahr organiseerde afgelopen najaar op zo’n 18 plaatsen in de Benelux een roadshow. Hierbij kon tijdens een wedstrijdje vlegelhangen het gebruik van een tractor gewonnen worden.

Kristof Blum voor de Premium Pack Edition van de Beco Maxxim 320 gronddumper.

Honderste Beco Maxxim 320 met Premium Pack verkocht

Nieuws van maatschappijen

Beco-invoerder voor België, Kristof Blum, werd tijdens Agribex gefeliciteerd door de aanhangwagenfabrikant omdat hij de honderdste Beco Maxxim 320 Premium Pack Edition verkocht in ons land.

Avant Machinery kreeg de Exhibitor Award voor stands groter dan 300 m
2
.

Exhibitor Awards bekronen opmerkelijke standontwerpen

Nieuws van maatschappijen

Tijdens de beurs Agribex ging er opnieuw een wedstrijd door om de meest opmerkelijke stands te bekronen.

Carlos Vanlerberghe (Delvano) gaf meer toelichting bij de nieuwe voertuigeisen. Hij wijst hier o.a. op de versterkte remmen.

Fedagrim wijst op impact van nieuwe voertuigeisen

Mechanisatie

Bij de start van Agribex wees Fedagrim op de impact van de nieuwe voertuigeisen die gelden vanaf Nieuwjaar, en dan vooral betreffende de beremming en afmetingen. De eisen stuwen de verkoopprijs omhoog.

Unanieme tevredenheid over sfeer en verkoop op Agribex

Agribex 2019

Agribex 2019 heeft 97.000 bezoekers aangetrokken, een fractie minder dan de editie van twee jaar geleden. Toch is de beursorganisatie zeer tevreden. De sfeer was goed en veel standhouders verkochten meer dan tijdens de vorige editie. Dat het aantal bezoekers niet groeit, baart weinig zorgen, omdat het aantal landbouwers nu eenmaal krimpt.

Eerste Ladies’ Day is geslaagd

Agribex 2019

Na Milcobel, ForFarmers en ABS, kon Agribex niet achterblijven met een vrouwenverwendag. Op 5 december kon elke vrouw in de bloemetjes worden gezet op de Agribex’ Ladies’ Day. Verschillende landbouwersvrouwen lieten er hun stem horen als spreker. Hun boodschap naar de kersverse landbouwminister Hilde Crevits: een beter inkomen en een simpelere administratie zou hun leven een pak gemakkelijker maken.

Agribex heeft er een goede week opzitten

Agribex 2019

Agribex heeft er naar eigen zeggen een succesvolle week opzitten. De beurs trok net iets minder dan 100.000 bezoekers, maar volgens de beursorganisator is dat – afgezet tegen die daling in landbouwbedrijven – perfect normaal te noemen.

Op Agribex 2019 blijft ABS onze ’Boer (M/V) zkt respect’-pinactie uitvoeren.

ABS blijft hameren op #boerzktrespect

Agribex 2019

De voorbije weken was de onvrede van de boeren in onze buurlanden (Nederland, Duitsland, Frankrijk) hot news. In België en Vlaanderen waren er nog geen tractorkolonnes die onze autosnelwegen en hoofdstad lam legden. Dit betekent echter niet dat alles peis en vree is bij onze landbouwers. Echt niet, want bij de start van de nationale landbouwbeurs Agribex, moeten wij helaas meedelen dat er bijzonder veel ongerustheid en onvrede is bij onze boeren. Onze boerenstiel blijft sterk onder druk staan. Diverse zaken, klimaatverandering, milieuproblemen, gewasbescherming, dierenwelzijn, vleesconsumptie, … worden steeds, en zeer dikwijls onterecht, gelinkt aan onze hedendaagse landbouw. Hierdoor blijft de psychische druk op de individuele landbouwer dagelijks toenemen, dit door de zware, maatschappelijk negatieve druk. En dit terwijl onze boeren eigenlijk maar één zaak verdienen, namelijk RESPECT voor wat ze doen: er voor zorgen dat er elke dag bij iedereen een gevarieerd aanbod van gezond voedsel op tafel kan komen en dat ons platteland leeft.

Afleidingsmateriaal zoals stro zijn bij 2 en 3 sterren verplicht.

Beter Leven, een nieuwe standaard?

Agribex 2019

In Nederland is het label Beter Leven volledig ingeburgerd in het dagelijks leven. Consumenten kopen er kippen-, varkens- en rundvlees, waarbij in de winkelrekken duidelijk is dat hun vlees werd geproduceerd met oog voor dierenwelzijn. Via Albert Heijn en Jumbo zal dit merk dan ook indringen in onze Belgische cultuur. Het wordt daarom tijd om na te denken hoe we dierenwelzijn zichtbaar kunnen maken op ons Belgisch vlees. De vraag is: is dat haalbaar?