Startpagina Covid 19

Europese Commissie: wel sneller, maar geen extra geld voor landbouw

De Europese Commissie neemt verschillende maatregelen om de landbouwsector te helpen, zoals een groter voorschot op de directe betalingen, maar maakt vooralsnog geen extra geld vrij. Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) biedt landen volgens Eurocommissaris Janusz Wojciechowski voldoende ruimte. Boerenbond vindt dit onacceptabel.

De Commissie neemt wel maatregelen die de kasstroom van landbouwers verbetert, en de administratieve last vermindert voor boeren maar ook voor nationale en regionale autoriteiten. Om de kasstroom van boeren te verbeteren, wordt 70% van de directe betalingen als voorschot betaalt. Eerder lag dat percentage nog op 50%. Voor plattelandsgelden gaat het percentage van 75% naar 85%.

Landbouwers krijgen het geld vanaf midden-oktober overgemaakt. Lidstaten mogen het geld bij wijze van uitzondering al betalen voordat alle controles ter plekke zijn uitgevoerd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken