Startpagina Covid 19

Vlaamse regering verlengt geldigheidsduur omgevingsvergunningen met 6 maanden

Alle omgevingsvergunningen die zouden vervallen tussen 20 maart en 31 december 2020 worden met 6 maanden verlengd. Dat besliste de Vlaamse regering woensdagochtend via elektronische procedure op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Volgens minister Demir vormt de coronacrisis een duidelijk geval van overmacht voor de omgevingsvergunningen waarvan de geldigheidsduur dreigt te vervallen. "Buiten de wil van de vergunninghouders wordt de realisatie van vele werven door de coronamaatregelen bemoeilijkt en zijn een aantal leveringen van bouwmaterialen minder evident. Hierdoor dreigen sommige omgevingsvergunningen te vervallen omdat hun geldigheid in de loop van 2020 afloopt. We gaan van deze mensen echt niet vragen om opnieuw een vergunningsprocedure te doorlopen en verlengen de geldigheid van hun omgevingsvergunningen met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken