Startpagina Covid 19

Zorgboerin Rita Peeters:“Nu, zonder zorggasten, is de zin er niet altijd”

Een vleesveebedrijf dat nog in expansie is, een vijftal zorggasten die af en aan lopen en helpen bij de verschillende landbouwtaakjes. Zo zag het leven eruit voor de coronacrisis. Tijdens de crisis was het echter stilletjes op het erf. “’t Is niet gemakkelijk. Als ik mocht, zou ik ze een knuffel geven als ik ze terug zie.”

D at de Arendonkse boerderij op volle toeren draait, en ook goed draait, blijkt uit het positieve telefoongesprek met Rita Peeters. Al de derde generatie is ze elke dag bezig met de dieren te verzorgen, maar ook het zorgbedrijf vraagt energie. “Mijn man en ik werken samen op onze boerderij, en nu is ook onze zoon gestart”, vertelt Rita, die al 13 jaar de zorgboerderij runt. Ze hebben een vleesveebedrijf en vleeskalveren: 1.400...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken