Startpagina Archief

Snelle gefermenteerde groenten

Leestijd : 1 min

Heb je een overvloed aan groenten in de moestuin? Hou ze nog zeker een maand goed, door ze te fermenteren. Daar heb je ongeveer 20 minuten voor nodig. Ga voor één soort groente, of mix verschillende groenten zoals courgette, radijsjes, wortel, bloemkool of komkommer. Opeten kan al na één dag fermenteren. Maar hoe langer je wacht, hoe lekkerder het resultaat.

Wat heb je nodig?

500 g groenten

1 ui

1 chilipeper

enkele takjes dille

1 kl mosterdzaad

1 kl korianderzaad

½ kl komijnpoeder

½ kl kurkuma

500 ml water

250 ml azijn

3 el rietsuiker

3 el zout

Hoe ga je te werk?

Was de bokalen zeer grondig met warm water en zeep, spoel goed na. Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Snijd de chilipeper in fijne schijfjes. Meng de kruiden en verdeel ze over de bokalen, schik hierop de gesneden groenten. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten. Voorzie elke bokaal van een takje dille en 2 à 3 schijfjes chilipeper.

Breng het water, de azijn, het suiker en het zout zachtjes aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost, laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken. Giet over de groenten tot ze onderstaan en laat afkoelen. Plaats het deksel op de bokalen en bewaar in de koelkast. Verbruik binnen de maand.

Vind meer op

www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen