Startpagina Archief

Brochette van wijting en roodbaars

VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) riep wijting uit tot vis van het jaar 2019. Dit hoofdgerecht voor vier personen laat je kennismaken met dit lekker alternatief voor kabeljauw. Ideaal voor op de winterbarbacue! Op 40 minuten maak je er gegarandeerd iets lekkers van.

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

400 g wijtingfilet

400 g roodbaars

12 plakjes ontbijtspek

1 grote zoete ui

1 gele paprika

2 el fijngehakte peterselie

olijfolie

peper en zout

Voor de pastasalade:

400 g spirelli

200 g peultjes

200 g erwtjes (diepvries)

½ komkommer

handvol basilicumblaadjes

4 lente-uitjes

4 el mayonaise

Recept

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Voeg vlak voor het afgieten de peultjes en de erwtjes toe. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de lente-ui in ringen. Schep de groenten, behalve de lente-uitjes, onder de pasta. Mix het basilicum met een scheut olijfolie en de mayonaise glad. Meng door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de lente-uitjes.

Snijd de paprika en zoete ui in hapklare stukken. Snijd elke visfilet in gelijke stukken. Zorg dat je 12 stukken hebt. Wikkel elk stukje vis in een sneetje spek en steek per 3, afwisselend met een stukje paprika en ui, op een brochettespies. Meng de peterselie onder een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Besmeer er de brochettes mee.

Grill ze op de barbecue goudbruin. Geef er de pastasalade bij.

Actueel

Vogelgriep: Besmetting bevestigd bij leghennenbedrijf in Wervik

Pluimvee Er is vogelgriep van het type H5 vastgesteld in een commercieel pluimveebedrijf in Wervik (provincie West-Vlaanderen). Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, worden – zoals bepaald in de Europese en Belgische wetgeving – het pluimvee en de vogels die nog aanwezig zijn geruimd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen