Startpagina Archief

“Champignons of groenten, we zeggen geen ‘nee’ tegen een uitdaging”

Jong en ambitieus, zo zou je Maarten en Vincent Van Schoonbeek kunnen noemen. Samen met hun vader Eugene baten deze vitale dertigers hun, zoals ze het zelf noemen, ‘erg gemengd’ bedrijf uit. “We hebben groenten, traditionele akkerbouw, veeteelt en korte keten. En dat loopt goed”, vertelt Maarten. “We probeerden champignons en een biologische kippenstal, maar van het een werden we allergisch, en het ander kwam niet van de grond.”

Maarten en Vincent zetten zich nu al 15 jaar in op het gemengde bedrijf. Dat is het bedrijf van hun grootouders dat ze verderzetten, na hun vader. Hun kennis en ervaring haalden ze uit avondonderwijs en heel wat praktijkervaring op het bedrijf zelf. Ze volgden geen landbouwonderwijs. “Onze vader was wel duidelijk: jullie mogen thuis blijven en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Biefstuk 18% duurder dan vorig jaar

Economie Vleesveehouders krijgen sinds kort een betere prijs voor hun runderen. Volgens consumentenorganisatie Testaankoop is rundsvlees deze maand voor de consument wel erg duur geworden.
Voir plus d'articles
Meest gelezen