Galette met geitenkaas, peer en ham
Een galette, dat is een taartje waarvan je de zijkanten naar binnen plooit en die je met allerlei lekkere ingrediënten kan beleggen. Met dit recept geniet je van een galette met geitenkaas, peer en ham. Je hebt zo’n 65 minuten nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen. Smakelijk!

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
150 g bloem
100 g boter op kamertemperatuur
1 el melk
zout
1 ei
100 g yoghurt
75 g geitenkaas (rolletje)
4 sneetjes gedroogde ham
1 peer (Durondeau)
2 takjes rozemarijn
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Draai het deeg in folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop het ei los met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer het in met het eimengsel. Laat nog een beetje over voor de afwerking. Laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.
Halveer en schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.
Snijd de geitenkaas in stukjes en scheur de ham in stukken.
Verdeel de kaas, ham, peer op de galette en vouw de rand naar binnen. Werk af met fijngehakte rozemarijn en kruid met peper en zout.
Wrijf de rand in met de overschot van het eimengsel. Bak de taart 20 à 25 minuten in de oven.
Haal de galette uit de oven en werk af met een beetje verse rozemarijn en kruid met peper.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be