Varkensoester met venkelpuree en geroosterde wortelen
Een mager en mals stukje vlees met venkelpuree, geroosterde wortelen en zelfgemaakte kruidenolie, dat is genot op je bord. Je hebt zo’n 35 minuutjes nodig om het te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
4 varkensoesters
1 bussel wortel
2 venkels
4 el plattekaas (magere)
0,50 kl venkelzaad
olijfolie
0,50 kl gedroogde tijm
0,50 kl korianderzaad
0,50 kl komijnzaad
peper
zout
8 takjes venkels
Voor de kruidenolie:
30 ml olijfolie
2 el peterselie (fijngehakt)
2 el basilicum (fijngehakt)
2 el bieslook (fijngehakt)
1 teentje knoflook
Hoe ga je te werk?
M
Maak de kruidenolie:
Doe al de gehakte kruiden, knoflook en olie in een blendertje en mix fijn, breng verder op smaak met peper en zout.
Maak het vlees klaar:
Bak de varkensoester kort op een hoog vuur in een pan met wat olijfolie, aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.
En verder:
Serveer met de venkelpuree, de geroosterde wortelen en de kruidenolie. Werk af met verse venkel.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be