Startpagina Tuin

Zoete aardappel: van het veld naar de moestuin

De klassieke groenten vonden hun weg door de jaren heen vanuit kleinschalige teelt in abdijen en moestuinen naar de grootschalige landbouwteelt. De zoete aardappel kwam pas recent op de radar voor teelt in onze streken tijdens de zoektocht naar gewassen die beter aangepast zijn aan het veranderende klimaat. Proeftuinen gingen ermee aan de slag en de teelt wordt nu langzaam maar zeker opgepikt door professionele telers.

Het is dus hoog tijd om de teelt ook voor te stellen aan de moestuiniers. Tot mijn grote verrassing wisten mijn klassieke tuinboeken mij niets te vertellen over de teelt van deze exoot, en mijn eigen ervaringen met deze nieuwe groente zijn tot nu toe enkel culinair. Een zoektocht op internet leverde gelukkig heel wat informatie op, vooral over de grootschalige teelt. Maar wat lukt op grote schaal in de landbouw, moet zeker lukken ook op kleine schaal in de moestuin.

Historisch...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Pompoenen en courgettes in je moestuin

Tuin Als we het over pompoenen en courgettes hebben, kunnen we spreken over de ‘makkelijke moestuin’. Slechts weinig groentesoorten eisen zo weinig verzorging als de pompoen. Een voldoende hoge temperatuur, dus niet te vroeg starten met de teelt, en voldoende ruimte op een voedzame bodem, veel meer hebben we als tuinier niet nodig voor een geslaagde teelt. Na de oogst zijn ze niet alleen decoratief op het terras, maar ook heel veelzijdig in de keuken.
Meer artikelen bekijken