Startpagina Groenten

Gezond witloof telen met de juiste (koel)middelen

2018 zal ook lang herinnerd worden, als het op witloof aankomt. De lange droogte had gevolgen voor de kwaliteit en opbrengst van de wortel. Toch kon de infoavond witloof van de Nationale Proeftuin voor Witloof ook voor optimisme zorgen met de demonstratie van enkele nieuwe rassen.

E en nieuw jaar, nieuwe uitdagingen. Dat geldt ook voor de witloofteelt. Ook hier vallen geregeld gewasbeschermingsmiddelen weg, wat de Nationale Proeftuin voor Witloof nieuwe opties doet onderzoeken. Onderzoeker - voorlichter Jonas De Win overloopt op de infoavond witloof van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Witloofwortels zijn sleutel tot bio-insecticide

Biolandbouw De bitterstoffen in witloof en cichorei geven de groenten hun herkenbare bittere smaak, maar vormen ook een natuurlijk afweermiddel tegen insecten. Vlaamse en Nederlandse wetenschappers onderzoeken nu of er een bio-insecticide te brouwen valt uit de reststromen van de wortels van deze groenten. “Dat zou niet alleen bijdragen aan een duurzamere landbouw, maar ook aan een efficiënter gebruik van onze landbouwgrondstoffen.”
Meer artikelen bekijken