Startpagina Groenten

Smaakonderzoek van groenten en fruit

Door het gebruik van sensorische analyse kan je vaststellen hoe lekker groenten of fruit zijn voor een gemiddelde consument. Niet enkel de smaak, maar ook het aroma, de geur, het gevoel in de mond en zelfs het geluid bij bijten bepalen hoe lekker iets is. Hoe het product eruitziet, beïnvloedt deze beleving, want kleur, grootte of vorm scheppen een verwachting van hoe het product zal zijn. Deze verwachting inlossen is dan ook een must.

In 1998 startte het PCG te Kruishoutem met smaakonderzoek, of juister sensorische analyse, van groenten en fruit. De term sensorische analyse duidt op het meten van de kwaliteit van een product met behulp van de menselijke zintuigen. Consumenten, maar ook de handel en de producenten, hechten immers veel belang aan de kwaliteit van groenten en fruit. Zeker voor de consumenten moeten de producten er niet alleen goed uitzien maar moeten ze ook lekker zijn. Maar wat is lekker en hoe meet men dat?

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Dirk Van den Plas volgt Rita Demaré op als VBT-voorzitter

Groenten Dirk Van den Plas, voorzitter van Coöperatie Hoogstraten, is de nieuwe voorzitter van het VBT, het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. Hij volgt Rita Demaré op, die 15 jaar voorzitter was. In april werd Demaré als voorzitter van REO al afgelost door slateler Dirk Declercq.
Meer artikelen bekijken