Startpagina Archief

Aardappelsoep

met Filet d'Anvers

Leestijd : 1 min

Aardappelen hoeven geen tweederangsrol te spelen in soep. Dat bewijst dit stevige decemberrecept. Je bent gegarandeerd klaar voor de winter! Na zo’n tien minuutjes voorbereidingstijd heb je nog een half uur nodig om af te werken.

Wat heb je nodig?

6 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g)

100 g filet d'Anvers

2 grote preistengels

2 uien

1 l groentebouillon

2 el boter of olijfolie

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukken. Verwijder het preigroen en snijd ook het preiwit en de uien in dobbelsteentjes. Bak de prei en de uien in een klein beetje olijfolie of goede boter. Voeg de aardappelen toe aan de groenten. Laat al roerend nog enkele minuten bakken.

Voeg de groentebouillon toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken met het deksel op de kom. Snijd ondertussen de filet d'Anvers in fijne snippers en bak ze knapperig in een antikleefpan. Mix de soep en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

Serveer de soep met enkele knapperige snippers filet d'Anvers.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen