Startpagina Archief

Aardappeltaart

met spruitjes en spinazie

Leestijd : 1 min

Spruitjes zijn de groente van de maand, dus neem geen nee aan van weerspannige kroost. Met taart als hoofdgerecht zit je bij hen toch altijd goed! De voorbereiding kost je een half uurtje, de bereidingstijd zelf bedraagt nog drie kwartier. De oven verwarm je voor op 170 °C.

Wat heb je nodig?

8 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g)

300 g spruitjes

300 g spinazie

150 g Oud Brugge kaas, geraspt

5 dl melk

100 g broodkruimels

100 g bloem

100 g gezouten boter

nootmuskaat

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kook de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Was ondertussen de spruitjes en de spinazie en blancheer ze in licht gezouten kokend water. Koel de groenten af met koud water.

Smelt voor de saus de boter op een matig vuur in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer en laat het mengsel enkele minuten drogen. Voeg de koude melk toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de geraspte kaas toe totdat de saus ingedikt is.

Snijd de aardappelen in schijfjes en plaats ze in een ovenschotel. Leg daarbovenop de spruitjes en spinazie. Giet er de kaassaus over en bestrooi met broodkruimels. Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Voor het eerst een Winterfunshow voor BMP op Agriflanders

Agriflanders Na het succes van de officiële hengstenkeuringen van het Belgisch Stamboek voor het Miniatuurpaard (BMP) tijdens de voorbije edities van Agriflanders te Gent, wordt op zaterdag 14 januari 2023 een eerste maal de Winterfunshow georganiseerd door het BMP. Ook de Shetland-pony’s komen op zaterdag aan bod in hal 8.
Voir plus d'articles
Meest gelezen