Startpagina Archief

Slagerij én slachthuis Vande Walle gelooft niet in massaproductie

Beenhouwerij Vande Walle combineert een slagerij met een klein slachthuis. Volgens eigenaar Ruben Vande Walle hebben steeds meer consumenten genoeg van eenvormig vlees en massaproductie. Hij kent de veehouders en de afnemers persoonlijk, en zelfs het beest dat onder zijn slagersmes terechtkomt. “Een dier zelf met respect verzorgen, slachten en uiteindelijk opeten, dat is toch zoals het moet zijn.”

Het overgrote deel van het vlees dat in België verkocht wordt, komt uit grote slachterijen. De laatste tijd is in de media veel aandacht voor de industriële, onpersoonlijke en in geval van excessen immorele wijze waarop deze slachterijen werken. Daarbij wijzen de slachterijen zelf naar de grootdistributie die hen met eurotekens in de ogen uitknijpt als een citroen.

Bij beenhouwerij Vande Walle - een unieke combinatie van slagerij en klein slachthuis - werkt men met kleine aantallen dieren die van boeren komen die de eigenaar zelf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

VMM-communicatie verzuurt sfeer

Akkerbouw Een lezer bemerkt ons dat de communicatie van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) de sfeer toch wel doet verzuren. Zij communiceren dat 22% van de MAP-meetpunten slecht waren. Volgens hem kon de titel van de communicatie even goed zijn: ‘30% minder indicenten op de MAP-meetpunten’.
Voir plus d'articles
Meest gelezen