Startpagina Archief

Op zoek naar groei

en maximaal

rendement

Op haar eerste Food Forwardevenement huldigde de federatie van de Belgische voedingsindustrie Fevia de winnaars van de Food At Work Student Awards. Die zetten massaal in op (reststromen van) groenten. Voorzitter Jan Vander Stichele praatte Landbouwleven bij over de trends in de voedingsindustrie. Hij wil zijn sector verder zien groeien dankzij export. “Groei mee”, roept hij de landbouw op.

Met de wedstrijd wil Fevia studenten warm maken voor een job in de voedingssector. Zo werkt de sector zelf aan de uitdaging om voldoende arbeidskrachten aan te trekken. De deelnemende jongeren hadden de vier trends in de voedingsindustrie waar Fevia in het bijzonder op in wil zetten, goed begrepen.

Ten eerste is er een shift naar plantaardig. De Vlaming wil meer groenten binnen krijgen, maar dan wel op een leuke en vooral makkelijke manier. Ten tweede moeten reststromen zoveel mogelijk opnieuw voor menselijke consumptie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Pluimveehouder Bart Baeyens: “Gaan ze onze bedrijven echt sluiten op basis van foute en verouderde gegevens?”

Agriflanders Heel de landbouwsector krijgt vandaag te maken met de grootste verzameling aan uitdagingen waar die ooit al voor gestaan heeft, en het lijkt maar niet te stoppen. Voor pluimveehouder Bart Baeyens uit Oud-Turnhout viel de grootste bom toen begin 2022 de rode bedrijven op de PAS-lijst bekend werden gemaakt. Zijn vleeskuikenbedrijf met 2 gloednieuwe stallen moet sluiten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen