Startpagina Onderwijs

VABI Roeselare zet in op praktijkgericht onderwijs

VABI Roeselare heeft de wind in de zeilen. Het aantal leerlingen blijft groeien en bereikt een hoogtepunt sinds jaren. Bovendien pakt de school uit met een gloednieuw hoofdgebouw, waarin sinds 1 september 2022 alle leerlingen Landbouw, Dierenzorg, Biotechniek en Tuinbouw hun intrek hebben genomen. We zoomen in dit artikel in op de praktijk van de tweede graad landbouw.

In het nieuwe hoofdgebouw bevinden zich alle burelen voor de leerkrachten, opvoeders en directie, maar ook 22 leslokalen, 3 praktijklokalen, omkleedruimtes voor de leerlingen, enzomeer. Door de vele ramen is het een zeer aangenaam en transparant gebouw en is, zowel om les te geven als om les te volgen, alle comfort aanwezig. Ook de richting Landbouw, een van de grootste studierichtingen in VABI, zit prominent in het nieuwe gebouw voor lessen plant en dier.

Meer nadruk op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken