Startpagina Archief

Lokale teelt bataat moet geoptimaliseerd worden

Bataat, ook wel gekend als zoete aardappel, wordt steeds populairder in Vlaanderen. De verkoop stijgt, en is nog steeds stijgende. “We denken niet dat dit snel zal stilvallen”, aldus onderzoekster aan het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG), Annelien Tack. De productie is echter nog beperkt. Door onderzoek wil men de knowhow rond de teelt wat opkrikken.

De populariteit van bataat stijgt al een aantal jaren. Daardoor ontstond de vraag of bataat ook niet lokaal geteeld kon worden. Om dat te verbeteren moet de teelttechniek efficiënter. In 2016 werden daarom demonstratieve rassenproeven aangelegd in open lucht en onder koepel. Hieruit bleek dat de beste rassen al een opbrengst halen van 40 ton...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Theo en Carla Potjes verkopen ‘Vlaamse’ frieten in Noord-Holland

Aardappelen Op hun kleine akkerbouwbedrijf in het noordwesten van Nederland doen akkerbouwers Theo en Carla Potjes ongelofelijk veel. Zo wassen en snijden ze, als service voor hun klanten van de boerderijwinkel, ook aardappelen tot friet in 3 maten en in elke gewenste hoeveelheid. Carla zegt al lachend: “Het liefst hebben onze klanten onze ‘Vlaamse’ frieten.”
Voir plus d'articles
Meest gelezen