Lokale teelt bataat moet geoptimaliseerd worden
Bataat, ook wel gekend als zoete aardappel, wordt steeds populairder in Vlaanderen. De verkoop stijgt, en is nog steeds stijgende. “We denken niet dat dit snel zal stilvallen”, aldus onderzoekster aan het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG), Annelien Tack. De productie is echter nog beperkt. Door onderzoek wil men de knowhow rond de teelt wat opkrikken.
De populariteit van bataat stijgt al een aantal jaren. Daardoor ontstond de vraag of bataat ook niet lokaal geteeld kon worden. Om dat te verbeteren moet de teelttechniek efficiënter. In 2016 werden daarom demonstratieve rassenproeven aangelegd in open lucht en onder koepel. Hieruit bleek dat de beste rassen al een opbrengst halen van 40 ton...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement