Publireportage

Het ideale moment om de Snelle Lente Rogge te bemesten komt eraan

KWS

KWS

Bemest nu snel bij om opbrengst en kwaliteit te halen

Publireportage

Waarom stoppen met het telen van maïs?

KWS

KWS

In deze tijd van het jaar wordt er altijd veel geschreven over maïs. En terecht. Maïs is na gras het grootste gewas.

Publireportage

“Teeltregistratiesysteem CropVision is onmisbaar op ons bedrijf”

CropVision

Actueel

Op het akkerbouwbedrijf van de familie Malfait in het Belgische Zwalm wordt voor de teeltregistratie gebruik gemaakt van het softwarepakket CropVision van AgroVision en het Belgische dochterbedrijf CercoSoft. CercoSoft was bij de Belgische teler al bekend vanuit de varkenshouderij, waarin de familie Malfait tot eind jaren negentig actief was. De akkerbouwversie CropVision is voor de familie Malfait zeer interessant gebleken: “Werken met CropVision scheelt ons een hoop werk en de foutenmarges zijn minimaal”, zo stelt Michel Malfait vast.
De Floating Farm is een unieke melkveestal in de Rotterdamse haven. Publireportage

Melk van op het water

Libramont

Hoe zullen we in de toekomst de stad voeden, was ook het idee achter de Floating Farm in de wereldhaven van Rotterdam. Sinds midden mei huizen er 32 koeien in een unieke stal op het water. Landbouwleven ging een kijkje nemen.

In zijn versie Nova Plus beschikt de Servo 45 M over een hydraulische non-stopbeveiliging en een hydraulische regeling van de ploegvoorbreedte vanuit de cabine van de trekker. Publireportage

Met de uitbreiding van zijn gamma mikt Pöttinger nog meer op grondbewerking en zaaien

Actueel

De Oostenrijkse constructeur Pöttinger is wereldwijd bekend in de markt van de hooiwinning, met machines vanaf het maaien tot en met de oogst. Daarnaast beschikt deze firma echter ook over een gamma van machines voor de grondbewerking en het zaaien. Die pijler is iets minder bekend, maar toch is hij belangrijk en de constructeur wil hem nog uitbreiden. Bewijs daarvan zijn de talrijke nieuwigheden en evoluties die recent werden bekendgemaakt.