Publireportage

KWS-Maïszaadservice in praktijk

KWS

KWS

Het heeft even geduurd, maar de maïs is op de meeste plaatsen gezaaid. Hopelijk de start van een verder goed groeiseizoen met op het eind een goede opbrengst. Dat is waar we met zijn allen voor in de weer zijn. Dat het niet altijd gaat zoals we zouden wensen, ervaren we maar al te vaak. Soms door factoren die we zelf niet in de hand hebben. Of waar we een keer mis zitten. Bij KWS staan we altijd paraat om te adviseren om het gewas zo goed mogelijk te doen groeien.

Publireportage

Controleer tijdig de opkomst van uw maïs!

KWS

Een goede veldopkomst zorgt er voor dat de gewenste plantdichtheid wordt gerealiseerd. Op die manier wordt een gelijkmatige ontwikkeling van het gewas gewaarborgd. In de periode die volgt op de zaai zijn er helaas een heel aantal factoren die het kiemingsproces en de veldopkomst drastisch kunnen verstoren. Alleen een tijdige veldcontrole kan de oorzaak van een slechte veldopkomst helpen opsporen.

Publireportage

Hoe u op voerkosten kunt besparen? Vraag Tim om advies!

KWS

De voerkosten bepalen voor een groot deel de totale kosten op het melkveebedrijf. Om verschillende redenen zijn deze de afgelopen jaren gestegen waardoor het saldo verder onder druk komt te staan.

Publireportage

Onderdeel, product of werktuig nodig? Probeer de Kramp-versie eens!

Actueel

Als landbouwer heb je dagelijks onderdelen, producten en tools nodig. Maar je wil ze natuurlijk niet allemaal in voorraad hebben liggen. Dankzij de dealers van Kramp en Kramp Online Service, zoek en bestel je de artikelen op het moment dat je ze nodig hebt. Doe je dat voor 18.30u en zijn de artikelen in stock, dan kan je er de volgende ochtend al mee aan de slag.

Publireportage

Sencrop en AgroVision organiseren op 29 april de webinar ‘Bewust spuiten met eigen weerdata’

Actueel

Meer dan ooit luistert de timing van bespuitingen nauw en is het cruciaal om op de juiste weersomstandigheden te letten. Hoe haalt u maximaal rendement uit uw bespuiting? Meld u nu aan voor de gratis webinar ‘Bewust spuiten met eigen weerdata’ op 29 april om 19.00 uur. En maak kans op een gratis Sencrop weerstation met CropVision Gewis.

Publireportage

Late zaai? Zaai dan tijdig rijpe maïs!

KWS

KWS

Publireportage

Met myKWS uw eigen digitale adviseur bij de hand

KWS

KWS

Veel telers maken al jaren dankbaar gebruik van de adviezen geleverd door KWS, op het vlak van de teelt en het gebruik van suikerbieten, maïs, Snelle Lente Rogge en Feedbeet.

Publireportage

Binnenkort Snelle Lente Rogge oogsten!

KWS

KWS

De oogst van de Snelle Lente Rogge nadert snel. Volg nu de ontwikkeling van het gewas en Buienradar nauwgezet om het voor u ideale oogstmoment te bepalen!

Publireportage

Een hoger saldo door lagere voerkosten

KWS

KWS

Mede als gevolg van stijgende voerkosten staan de marges op melkveebedrijven verder onder druk. Om een voldoende hoog arbeidsinkomen te realiseren is het noodzakelijk om hier aandacht voor te hebben. Naast het gegeven dat over de gehele linie de kosten zijn gestegen, stijgen ook de kosten voor aankoop van voer.

Publireportage

7 Tips voor een geslaagde start van de teelt van maïs

KWS

KWS

Nu het moment om maïs te zaaien langzaam maar zeker weer in beeld komt, is het tijd om aandacht te besteden aan de teelt in voorjaar en zomer. Een goed teeltmanagement betaald zich, als de weersomstandigheden meewerken, uit in de vorm van een goede opbrengst en kwaliteit. Een aantal handige tips helpen om de teelt in deze jaargetijden verder te optimaliseren.

Publireportage

DuyFeed: vochtrijk krachtvoer!

Duynie

Melkvee

Duynie BV is altijd op zoek naar innovatieve voeroplossingen voor haar klanten. In dat kader bevindt zich ook het eindwerk van Pierre-Antoine De Boel, student aan de HEPN in Ciney. Pierre-Antoine verving krachtvoeders door DuyFeed en onderzocht het effect hiervan op de prestaties bij de dieren en de voerkost.

Publireportage

70 jaar ontzorging van dealer en landbouwer

Kramp

Actueel

Toen Johan Kramp in 1951 in Varsseveld (NL) zijn bedrijf opstartte, had hij een duidelijk plan: hij wilde kort bij de voedselproductie actief zijn. Daarnaast wist hij dat de landbouwsector - ook toen al - een uitdagende sector was. Boeren en leveranciers willen geen tijd verliezen aan dingen die er niet toe doen. Het voor zijn klanten zo eenvoudig mogelijk maken, was zijn devies.

Publireportage

Het ideale moment om de Snelle Lente Rogge te bemesten komt eraan

KWS

KWS

Bemest nu snel bij om opbrengst en kwaliteit te halen

Publireportage

Waarom stoppen met het telen van maïs?

KWS

KWS

In deze tijd van het jaar wordt er altijd veel geschreven over maïs. En terecht. Maïs is na gras het grootste gewas.

Publireportage

“Teeltregistratiesysteem CropVision is onmisbaar op ons bedrijf”

CropVision

Actueel

Op het akkerbouwbedrijf van de familie Malfait in het Belgische Zwalm wordt voor de teeltregistratie gebruik gemaakt van het softwarepakket CropVision van AgroVision en het Belgische dochterbedrijf CercoSoft. CercoSoft was bij de Belgische teler al bekend vanuit de varkenshouderij, waarin de familie Malfait tot eind jaren negentig actief was. De akkerbouwversie CropVision is voor de familie Malfait zeer interessant gebleken: “Werken met CropVision scheelt ons een hoop werk en de foutenmarges zijn minimaal”, zo stelt Michel Malfait vast.
De Floating Farm is een unieke melkveestal in de Rotterdamse haven. Publireportage

Melk van op het water

Libramont

Hoe zullen we in de toekomst de stad voeden, was ook het idee achter de Floating Farm in de wereldhaven van Rotterdam. Sinds midden mei huizen er 32 koeien in een unieke stal op het water. Landbouwleven ging een kijkje nemen.

In zijn versie Nova Plus beschikt de Servo 45 M over een hydraulische non-stopbeveiliging en een hydraulische regeling van de ploegvoorbreedte vanuit de cabine van de trekker. Publireportage

Met de uitbreiding van zijn gamma mikt Pöttinger nog meer op grondbewerking en zaaien

Actueel

De Oostenrijkse constructeur Pöttinger is wereldwijd bekend in de markt van de hooiwinning, met machines vanaf het maaien tot en met de oogst. Daarnaast beschikt deze firma echter ook over een gamma van machines voor de grondbewerking en het zaaien. Die pijler is iets minder bekend, maar toch is hij belangrijk en de constructeur wil hem nog uitbreiden. Bewijs daarvan zijn de talrijke nieuwigheden en evoluties die recent werden bekendgemaakt.