Startpagina Archief

Productiviteit en

duurzaamheid combineren

In het kader van de studiedag duurzame vleesveehouderij van het departement Landbouw en Visserij werd ook een bedrijfsbezoek gebracht aan het rundveebedrijf van de familie Michiel en Betty Deroo-Kerckhof in Zwevezele. Naast de uitgebreide zorg voor hun veestapel besteden ze ook veel aandacht aan duurzaamheid.

Michiel Deroo runt samen met zijn vrouw Betty en zijn zoon Wout een gemengd bedrijf van vlees- en melkvee in Zwevezele. Zijn zoon gaat nog deels buitenshuis werken. Ook Michiel neemt nog taken buitenhuis op als vakgroepvoorzitter vleesvee en als hoofdbestuurslid bij Boerenbond.

Gemengde veestapel

De oppervlakte van het bedrijf bedraagt 40 ha grasland, waarvan 4 ha grasklaver, en 10 ha kuilmaïs met raaigras als voorteelt. Het bedrijf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

“Internationale medailles voor onze kazen bewijzen dat we op de goede weg zitten”

Agriflanders Het Baliehof uit Jabbeke behaalde zopas 3 medailles in de categorie ‘belegen boerenkazen’ op de World Cheese Awards. Dat is een mooie opsteker voor de familie Callemeyn. Krista en Luc beheren de kaas- en zuivelverwerking en dochter Sofie en haar man Matthias namen het roer over van de boerderij. Op Agriflanders kan je naar goede gewoonte genieten van hun croques uit het vuistje.
Voir plus d'articles
Meest gelezen