Startpagina Archief

Isoglucose wint aan marktaandeel in EU

De productie van isoglucose lag binnen de EU lang aan banden. Nu het suikerquotum vervallen is, kan het product volgens Rabobank aan belang winnen.

Binnen de EU verdringt isoglucose in toenemende mate suiker, al lijkt de productie bescheiden in omvang te blijven. Op dit moment is isoglucose in calorieën gemeten goed voor een marktaandeel van 4 procent op de zoetstoffenmarkt van de EU. Nu het productiequotum voor isoglucose sinds kort is vervallen, kan het product een flink groter marktaandeel gaan innemen. Dat schrijft grondstoffenanalist Ruud Schers van de onderzoeksafdeling van Rabobank, één van de grootste kredietverleners van de wereldwijde agribusiness.

Het precieze marktaandeel dat isoglucose – ook wel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Europese politici nemen stelling over GLB-voorstel

Buitenland Het Europees Parlement stelde op 10 september een aantal eisen op voor het volgende Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Ook de lidstaten bediscussiëerden het voorstel van de Commissie op de informele Landbouwraad in Kopenhagen, maar wachten in de eerste plaats op meer informatie.
Voir plus d'articles
Meest gelezen