Startpagina Archief

Wie zoet is krijgt de roe

Op de wereldmarkt doet suiker het niet best. De prijs is extreem laag. Op wereldniveau is er een overschot, terwijl de consumptie daalt. Dat de Belgische voedingsindustrie verder inzet op minder

toegevoegde suiker maakt het er niet beter op. Wat nu?

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, voedingsfederatie Fevia en distributievereniging Comeos vieren samen het succes van hun Convenant Evenwichtige Voeding. De belangrijkste verwezenlijking is een verlaging van het suikergehalte in productcategorieën als zuivel (-3,8  %) en ontbijtgranen (-5,8  %). Niet heel ambitieus, vindt Test Aankoop, maar toch.

De Block verwijst naar het verhoogde gezondheidsbewustzijn van de huidige consument, een verschijnsel dat ook de zuivel- en vleessector parten speelt. Hoeveel haar initiatief precies bijdraagt aan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen