Startpagina Archief

Jeroen Haenen over zijn passie, Welsh Pony

Jeroen Haenen (°1991) uit Diepenbeek (Limburg) werkt beroepsmatig in de bediening van restaurant Slagmolen** in Opglabbeek (bij chef Bert Meewis, chef van het jaar van Gault & Millau 2020). Vanaf april 2019 werd hij de eerste ‘jonge vertegenwoordiger van stamboek Welsh Belgium.’

Bijzonder bij Jeroen is de overgang van springpaarden naar Welsh Pony. Over zijn voorliefde voor de Welsh Pony en zijn taak als ‘Young Ambassador’ hadden we een gesprek.

De liefde voor de paarden was er al snel, gezien zijn grootouders in het landelijke Grote-Brogel woonden. Hij is opgegroeid tussen de weilanden, akkers en boerderijen. Op de boerderij was hij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen