Startpagina Archief

Belgen eten minder rood vlees en charcuterie

Het thuisverbruik van vers rood vlees daalde in 2019 met 3% in volume. Voor charcuterie werd een daling van 0,6% opgemeten. De Belg wisselt rood vlees af met gevogelte, vis en vegetarisch. Dat blijkt uit cijfers van GfK Belgium. De herkomst van vlees en de productiemethode wordt steeds belangrijker.

Gfk houdt de consumptie bij van 5.000 Belgische gezinnen. Ze doet dat in opdracht van VLAM het promotie-agentschap voor de land- en tuinbouw. Ze concludeert dat rood vlees (varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, schapenvlees en paardenvlees) een belangrijke plaats blijft innemen in het voedingspatroon van de Belg. Het thuisverbruik van vers rood vlees kwam uit op 16,4 kg per capita of 315 g per week. De verminderde consumptie van rood vlees is al enkele jaren een trend.

De gemiddelde Belg kocht vorig jaar ook 8,4 kg vers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen