Heb je dit al eens geprobeerd?

- Winterradijs of daikon rammenas: je hoeft het enkel te schillen. Ideaal als pittig hapje.

- Sprouting broccolini rood: een broccolisoort die kleine paarse scheuttopjes maakt. Elk scheuttopje lijkt op een minibroccoli op een lang steeltje dat je zeker mee kan eten. Lekker in de wok.

- Scheuten van palmkool, boerenkool en spruitkool. Bij einde productie en door de lengende dagen schieten de planten door en vormen ze koolscheuten. Ze zijn zoet, krokant en sappig en passen zowel in een slaatje als in de wok. Ook de bloemen zijn eetbaar. Volgens Koen is dit het meest ondergewaardeerde product dat er is in de land- en tuinbouw.

- Koolraap: een vrij grote groente, en een kruising tussen rapen en kool. Ideaal in soep of gestoofd, maar ook lekker als plakken in een groentelasagne.

- Wasabinosla: een klein plukslaatje met groengeel en krullig blad. De smaak is wasabiachtig.

- Rode radicciosla: typisch uit Italië, maar kan vollegrond verkregen worden in de winter.

- Snijselder: kleiner dan groene selder, maar wel wat pittiger

- Zonnewortel: een knolgewas dat zowel rauw, gekookt als gebakken gegeten kan worden. Het smaakt licht zoet en notig.

Meer weten? Ga naar www.deplukheyde.be of naar www.csa-netwerk.be als je CSA boer wil worden of er één zoekt in je buurt.

Meest recent

Meest recent