Startpagina Veeteelt

Genomineerden vleeskalverbedrijven voor Bioveiligheid Award

De negen genomineerde bedrijven voor de Bioveiligheid Award van DGZ zijn bekend. Deze week stellen we de drie vleeskalverbedrijven die de selectie van de jury gehaald hebben aan u voor. Meer informatie over deze bedrijven vindt u op https://mijnmaniervanwerken.be.

Vleeskalverbedrijf Vanherck, Geel

Laat geen vreemden in de stal en probeer netjes en hygiënisch te werk te gaan. Werk ook all-in all-out en reinig en ontsmet goed als de kalveren het bedrijf verlaten, alvorens de nuchtere kalveren toekomen.” Zo luidt het advies van Marian Vanherck. En ze voegt de daad bij het woord. Het erf is volledig verhard en proper...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Beloftevolle proefresultaten inzake duurzame productie bij het Belgisch witblauw ras

Vleesvee Hoe rundvlees produceren met meer respect voor het milieu, rekening houdend met de uitdagingen van klimaatverandering? Deze vraag staat centraal in het Blanc Bleu Vert-project. Dit onderzoek werd opgestart in 2022 en heeft al een aantal veelbelovende wetenschappelijke resultaten opgeleverd dankzij tests die uitgevoerd werden op verschillende locaties, waaronder het rundveeselectiecentrum in Ath. Tijdens de opendeurdag op 11 maart kregen we uitleg over diervoeding, genetica en methaanreductie.
Meer artikelen bekijken