Belgische kazen absolute winnaar World Cheese Awards
Belgische kazen zijn absolute wereldtop. Dat is nogmaals gebleken op de World Cheese Awards in Londen. Kaasboerderij De Moerenaar (Veurne), Flandrien Kaas (Wervik) en Kaasboerderij ’t Groendal (Roeselare) wisten liefst 18 prijzen in de wacht te slepen voor hun kazen.
Thijs Dewicke (De Moerenaar Veurne), Jan Desmet (Flandrien Kaas Wervik) en Johan Deweer (Kaasboerderij ’t Groendal Roeselare)
“Dit bevestigt dat er een nieuwe wind waait in het Belgische kaaslandschap waar ambacht en kwaliteit centraal staan”, stellen de zaakvoerders Johan Deweer, Jan Desmet en Thijs Dewicke.
België is een echt kaasland. Traditioneel werden in onze streken vooral industriële half-harde abdijkazen gemaakt. Maar de voorbije 5 jaar zijn er heel wat kaasmakerijen die nieuwe, smaakvolle soorten hebben gelanceerd, zowel in gouda-kaas...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
VeeteeltHooibeekhoeve, Inagro en UGent/HoGent onderzoeken momenteel op 3 locaties of het telen van productief kruidenrijk grasland – een meerjarige mengteelt van verschillende soorten grassen, vlinderbloemigen en kruiden – op Vlaamse velden een goed idee is. De onderzoekers zien alvast veel voordelen van de teelt. Nu zoekt Hooibeekhoeve landbouwers die op hun percelen ook aan de slag willen met graskruidenmengsels.