Startpagina Actueel

ForFarmers verwacht ruime halvering nettowinst

ForFarmers verwacht voor de eerste zes maanden van 2019 een fors lager operationeel bedrijfsresultaat en een ruime halvering van de nettowinst ten opzichte van een jaar eerder. In hoofdzaak is dat gevolg van ongunstige inkoopposities van grondstoffen, die van tijdelijke aard zijn. Er werd autonoom - dus zonder overnames mee te rekenen - minder mengvoeder afgezet in alle sectoren en in alle landen behalve Duitsland.

Deze volumedaling was vooral te verklaren door de reductie van de rund- en varkensveestapel eind 2018 in thuisland Nederland. Als overnames worden meegeteld, groeide het totale volume nog wel. Dat kwam onder meer door de overname van het Belgische Voeders Algoet, Poolse Tasomix en Nederlandse Van Gorp Biologische Voeders.

Het aandeel van ForFarmers zakte na de publicatie van de rapportage op de Amsterdamse beurs met 7 % tot circa 7 euro, het laagste peil in twee jaar. KBC Securities bevestigt het 'houden'-advies en het koersdoel van 8,50 euro...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wintergranen: stadium voor T2-behandeling bereikt

Granen Op verschillende percelen is het gewasstadium voor T2-behandeling om het laatste blad en aar te beschermen bereikt. De behandelingsdrempel voor bladseptoria wordt vaker bereikt. Bruine roest breidt net als gele roest verder uit. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen (LCG) op basis van de waarnemingen op 21 en 22 mei.
Meer artikelen bekijken