Yacon: een nieuwkomer in de moestuin
In de zoektocht naar authentieke, nieuwe of andere smaken wordt er in de moestuin steeds vaker geëxperimenteerd met allerlei “nieuwe” gewassen. Een veelbelovende nieuwkomer met uitstekende culinaire kwaliteiten is de grondappel of yacon, een knolgewas dat ook de aandacht wist te trekken van de professionele sector en waarmee volop geproefdraaid wordt in het PCG.
Aan nieuwe knolgewassen geen gebrek: aardperen, aardamandel, Oca van Peru, Helianti of zonnewortel, Ulluco, knolcapucien, Japanse andoorn, bataat, … Sedert enkele jaren staat echter vooral de yacon sterk in de belangstelling. De knollen hebben een fruitig aroma, de bite van een radijs en de lichtzoete, frisse smaak van de watermeloen. De plant doet het in ons klimaat goed en heeft weinig of geen last van ziektes. Ze heeft een vrij lange teeltduur,...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement