Startpagina Archief

Naaktslakken: een nachtmerrie in de tuin

De afgelopen weken viel de regen in gouden druppeltjes uit de lucht; soms waren het hele dikke druppels of soms jammer genoeg dikke hagelbollen. Het was een welkome aanvulling van de watervoorraad na een droog 2018 en een droge start van 2019. Dat moeten ook de slakken gedacht hebben die plots overal massaal opduiken en van de vochtigheid gebruik maken om zich vliegensvlug te verspreiden over de hele tuin, met een ware slakkenplaag tot gevolg. In vele tuinen is de slak dan ook uitgeroepen tot volksvijand nummer 1.

De ervaren tuiniers kennen ondertussen wel de lievelingsplanten van deze veelvraten (sla, hosta's, dahlia's, aardbeien, jonge courgette en pompoenplanten, sla...) en de manieren om ze bij deze planten weg te houden. Niet iedere slak is echter even schadelijk en slakken in de tuin, liefst niet te veel, helpen het biologisch evenwicht in stand te houden. Dus ook voor slakken, net zoals voor iedere andere plaag, geldt dat men zijn vijand moet kennen om hem te kunnen verslaan. We laten u dan ook graag nader kennis maken met dit taaie diertje...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Minister Brouns steunt 11 projecten in de Vlaamse agrovoedingsketen

Actueel Het Departement Landbouw en Visserij lanceerde in oktober een oproep naar projecten in de agrovoedingssector die de Vlaamse agrovoedingsketen versterken en verduurzamen en een meerwaarde betekenen voor de landbouwsector. 11 projecten werden geselecteerd, waaronder de verwerking van in Vlaanderen geteelde zoete aardappel en een microslachthuis voor korte-keten-veehouders.
Voir plus d'articles
Meest gelezen