Startpagina Actueel

In 2020 versterkten we samen de open ruimte (jaarverslag VLM)

Het voorbije jaar kenmerkte zich door een wereldwijde pandemie. We moesten afstand houden en reizen drastisch beperken. Verschillende sectoren zaten op slot. Gelukkig was daar de open ruimte. Nooit eerder was de aanwezigheid van een mooi landschap, groen en korte keten landbouw in de buurt zo belangrijk voor zoveel mensen. Al wandelend en fietsend ontdekten we opnieuw de lokale troeven in de buurt.

Leestijd : 2 min

In combinatie met de ambitieuze Europese klimaatdoelstellingen stond het versterken van de open ruimte dan ook hoog op de agenda. En laat dat net onze missie zijn. Voor de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) is een veerkrachtige open ruimte vol leven immers het antwoord op uitdagingen als verstedelijking en klimaatverandering. Een klimaatrobuust landschap en een gezonde omgeving zijn de doelen waar we elke dag aan werken.

Gedwongen door de omstandigheden werkten we allemaal, ook bij de Vlaamse Landmaatschappij, in 2020 anders dan voorheen. Het grootste deel van het jaar werkten de meeste van onze collega’s immers thuis. Dat daagde ons uit, zowel persoonlijk als op team- en organisatieniveau. Wendbaarheid was in 2020 dan ook essentieel.

Om het terreinwerk maximaal en op een veilige manier te laten doorgaan, namen we de nodige beschermingsmaatregelen. We haalden alles uit de kast om onze dienstverlening te verzekeren en het werk zo goed mogelijk verder te zetten. Daardoor behaalden we ook in 2020 mooie resultaten waar we als organisatie fier op mogen zijn. Met veel plezier tonen we een aantal van die resultaten in ons jaarverslag.

Toon Denys, gedelegeerd bestuurder

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken