Startpagina Actueel

Milcobel verhoogt nogmaals standaard melkprijs met 0,5 euro

De raad van bestuur van Milcobel besliste voor de lopende februari-leveringen een standaard melkprijs te hanteren van 43,50 euro per 100 liter. Dat betekent weer een verhoging met 0,50 euro ten opzichte van de standaard melkprijs van vorige maand, januari 2022.

Leestijd : 2 min

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 46,84 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor januari bedraagt 5,7237 euro per kg.

“Zoals altijd kiest Milcobel ervoor om de positieve resultaten die momenteel gehaald worden in de markt te laten resulteren in een verhoging van de melkprijs voor onze leden-leveraars. De situatie van de internationale zuivelmarkten blijft immers positief, zeker ook voor Milcobel. Dat dankzij de kwaliteit van onze producten. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de interesse voor Milcobel tijdens de jaarlijkse Gulfood beurs die momenteel loopt in Dubai”, stelt Milcobel.

Bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon in Langemark

Het systematisch inzetten op kwaliteit kwam trouwens ook aan bod tijdens het bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon aan de mozzarellafabriek in Langemark. Hij had er onder meer een ontmoeting met voorzitter Betty Eeckhaut en CEO Nils van Dam.

De voorzitter maakte van de gelegenheid gebruik om het belang te onderstrepen van een constructieve samenwerking tussen politiek en landbouw. Dit om een fair en duurzaam inkomen voor onze boeren te garanderen. Als coöperatieve vennootschap vragen we respect en rechtszekerheid voor onze leden.

Lieven Vancoillie-Milcobel

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken