Startpagina Akkerbouw

Een goede olijvenoogst in Europa

De olijvenoogst is dit jaar erg goed in de meeste Zuid-Europese landen. Ondanks een schadelijke bacterie die steeds verder oprukt, kunnen landen als Italië, Griekenland, Portugal en Frankrijk veel meer olijfolie produceren.

De groeicijfers variëren van 46 tot 75 procent, schat de Europese landbouwkoepel Copa en Cogeca. Spanje, wereldwijd de grootste olijfolieproducent, ziet zijn productie vanwege de droogte echter dalen met zo'n 14 procent.

De Europese Unie levert een derde van de mondiale olijvenproductie en 70 procent van alle olijfolie.

De bacterie Xylella fastidiosa blijft zich verspreiden en tast nu gewassen aan in Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Deze maand bespreken wetenschappers op een conferentie in Spanje hoe de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken