Startpagina Veeteelt

Performantie biologische luchtwassers kan omhoog met slib uit waterzuivering

De huidige technologie achter chemische en biologische luchtwassing in varkensstallen kan optimaler als het onderhoud en de kalibratie zorgvuldig gebeurt. De werking van biologische luchtwassers bij varkensstallen verbetert in elk geval door te inoculeren met actief slib uit een waterzuiveringsinstallatie. Een doorgedreven opleiding voor de boeren om de installatie beter te begrijpen en samen met de installateur in orde te houden is een aanrader.

Dat blijkt uit het UGent/ILVO-doctoraat van Caroline Van der Heyden over de efficiëntie van ammoniakverwijdering bij de huidige beschikbare chemische en biologische luchtwassers, met name in varkensstallen. “Luchtwassers worden via gevoelige sensoren volautomatisch aangestuurd. Zeer geregeld onderhoud en herkalibrering is een must,” zegt Caroline Van der Heyden.

Testinstallatie

Via dit doctoraat is voor het eerst in Vlaanderen een rekenmodel opgesteld dat de aparte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Clarinval vraagt aan Europa spiegelclausules voor dierlijke antibiotica

Veeteelt Minister Clarinval vraagt aan de Europese Commissie spiegelclausules in te voeren in de dierlijke productie om te zorgen voor gelijkaardige productiemethodes wat betreft antibiotica. Met spiegelclausules gelden voor in Europa ingevoerde producten dezelfde productieregels en normen als voor dezelfde producten die in een Europese lidstaat gemaakt zijn.
Meer artikelen bekijken