Startpagina Actueel

Nederlandse consument besteedt meer aan duurzaam geproduceerd voedsel

De Nederlandse consument geeft steeds meer geld uit aan voedsel dat voorzien is van een keurmerk. In 2018 kochten huishoudens voor 4,9 miljard euro aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, een stijging van 7%. Het marktaandeel duurzaam voedsel ligt inmiddels op 11%. Dat staat in de Monitor Duurzaam Voedsel 2018.

In 2018 gaven Nederlandse huishoudens ruim 4,9 miljard euro uit aan duurzamer geproduceerd voedsel, een plus van 300 miljoen euro (7%) ten opzichte van 2017. Duurzamer geproduceerd voedsel is voor de consument herkenbaar als het een duurzaamheidskenmerk heeft. De omzet van voedsel met het keurmerk 'Beter Leven' kwam uit op ruim 1,6 miljard euro (+ 4% t.o.v. 2017), die van het keurmerk 'biologisch' op ruim 1,3 miljard euro (+ 5%). UTZ certified komt op de derde plaats met een omzet van bijna 1.1 miljard euro (+10%).

In 2018 liet de verkoop van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Landbouwers telen in 2025 opnieuw meer granen

Akkerbouw Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij heeft op basis van de verzamelaanvraag 2025 een eerste voorlopige analyse gemaakt van de aangegeven arealen van de hoofdteelten. Uit deze eerste analyse blijkt dat Vlaamse landbouwers dit jaar 12% meer granen telen dan vorig jaar. Het areaal granen herstelt zich daarmee na een erg slecht jaar 2024, toen de aanhoudende regen en de zompige akkers inzaaien onmogelijk maakte. Verder stijgt het areaal aardappelen in 2025 met 7%. De arealen groenten en fruit laten een status quo optekenen. De ecoregelingen blijken ook in 2025 een groot succes te zijn.
Meer artikelen bekijken